Over inspiratie tuinen

5 gedachten over “Over inspiratie tuinen

 • 25 september 2020 om 16:07
  Permalink

  Geachte mevrouw, geachte heer,

  Mijn naam is Paul Wennekes en ik coördineer het project Networking Intentional Christian Communities. In dit oecumenische project kijken we naar de toekomstperspectieven van religieuze leefgemeenschappen in Nederland, Vlaanderen en Duitsland. In de contacten met leefgemeenschappen gaat het vaak over de (her)bestemming van gebouwen maar verrassend weinig over de (her)inrichting van de tuinen of parken die bij kloosters horen. Graag willen wij dit thema meenemen in ons werk in de komende drie jaar. Kunt U mij een emailadres toesturen, dan stuur ik U de samenvatting van ons project en graag zou ik dan met U bekijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.

  Met dank en vriendelijke groet,

  Paul Wennekes.

  Beantwoorden
 • 6 april 2021 om 19:09
  Permalink

  Wij als tuingroep zouden ons willen aanmelden bij de landelijke kerktuinen.
  Sinds 2004 kwam er bij de Vredeskerk na een verbouwing ruimte om een tuin aan te leggen. Met een aantal vrijwilligers hebben we dat gerealiseerd. Het is een tuin verdeeld in vakken die de kleuren van het kerkelijk jaar symboliseren. Bij de start kregen we een klein budget voor de eerste aanplant. Verder kregen we veel planten cadeau van enthousiaste kerkgangers. Inmiddels zijn we kritisch geworden wat we in de tuin zetten. Sinds kort hebben we naambordjes en diverse gedichten geplaatst. Eens per maand werken we met z’n dertienen in de tuin. ieder zorgt voor zijn eigen vak en degenen die geen vak hebben steken een handje toe bij het zware werk en alles wat zich voor doet.
  De titel is : Van kerk met tuin tot hof van lof.

  Beantwoorden
 • 19 mei 2021 om 21:34
  Permalink

  Beste,
  Ik ben eigenaar van een spirituele stiltetuin in Zuid-Limburg. De tuin is gratis toegankelijk. Mensen kunnen in de stiltetuin zich even onttrekken aan de dagelijkse patronen. Het thema is innerlijke stilte. De stiltetuin is gelegen in een bijzondere omgeving die kenmerkend is voor Zuid-Limburg, heuvels en mergelgrotten.
  Vraag hierbij is of deze stiltetuin toegevoegd kan worden aan uw website.

  Bij voorbaat dank

  Beantwoorden
 • 16 februari 2022 om 18:27
  Permalink

  Goedendag,

  Mijn naam is Freek Schipper. Ik sta als contactpersoon genoemd bij de kerktuin van de Thomaskerk in Zierikzee. Deze tuin functioneert niet meer als stilte- of inspiratietuin. Door de slechte ligging en toegankelijkheid werd er haast geen gebruik van gemaakt. De inrichting is ook erg versoberd om het onderhoud te vergemakkelijken. Er zijn geen uren van openstelling meer. De tuin wordt nu alleen een enkele keer gebruikt voor eigen kerkelijke activiteiten.
  Ik wil u dan ook vragen de kerktuin van de Thomaskerk van uw site te verwijderen.
  Met vriendelijke groet,
  Freek Schipper

  Beantwoorden
 • 22 augustus 2022 om 21:44
  Permalink

  Goedendag,
  Wij zijn contactpersonen van de liturgische tuin in Leons Friesland.
  Door verhuizing van ons is de tuin niet meer in onderhoud en dus niet meer te bezichtigen.
  Daarom wil ik u vragen om deze tuin van de site te verwijderen, jammer genoeg.
  Met vriendelijke groet, Gieltje Visbeek. Leons.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *